Press "Enter" to skip to content

Wine Trips

RRR (Rioja-Ribera-Rueda) October 2017:

For Norwegian readers: See a short information brochure below

We organize a wine trip from/to Madrid 10th-15th Oct. 2017.

We will give you an in-debth knowledge about the two most popular Spanish red wine districts, Rioja and Ribera del Duero – as well Rueda, the most popular white wine area at the moment.

Wine will be the main focus. The area’s gastronomy is second, and we will also talk about the history and culture of the area. We will visit the town that was the capital of Spain before Madrid, and the site where the treaty was signed that divided Latin America between Spain and Portugal. As for gastronomy we will take a closer look at the suckling pigs of Castilla and the piquillo peppers of Navarra/ Rioja Baja.

Feel free to ask any further questions (on contact@truewine.no).

—————————————————————————————————

RRR: Rioja, Rueda & Ribera del Duero

En Reise i tre av Spanias viktigste vindistrikter

Tid: Turen starter og ender i Madrid 10.-15. oktober 2017
Pris: Fra 900/ 1.050€ (omfatter transport i Spania, hotell, frokost og lunsj, velkomst- og avskjedsmiddag – ikke transport til/fra Madrid)
Kort introduksjon

Rioja er på mange måter det ledende vindistrikt i Spania. På vårt program står både noen av dem som har vært med på å forme historien til distriktet, men også nye interessante produsenter som bidrar til å modernisere området. Ribera del Duero er for mange en god nummer to for spansk rødvin. Samtidig ligger Vega Sicilia her, som nok må regnes som det mest legendariske spanske vinhuset overhodet. Tidligere var Rioja på mange måter synonymt med spansk vin, både rød og hvit. Men når man i dag bestiller en «husets» hvitvin er det mer sannsynlig at den er fra Rueda. Vi skal se på hvilke utfordringer som følger med suksessen – og hvordan man skal skille de ulike ruedaene fra hverandre. Vi besøker ca. 10 vinprodusenter. Verdt å merke seg er at vi skal besøke flere bodegas som egentlig ikke er åpne for publikum, men der vi likevel har blitt invitert.

IMG_1633 Peñafiel

Rioja vindistrikt omfatter flere regioner, først og fremst La Rioja, mens både Rueda og Ribera del Duero ligger innenfor Castilla y León, den største administrative enheten innen EU. Vi skal se litt på mattradisjonene i disse regionene og bl.a spise pattegris i Valladolid og piquillo-pepper i La Rioja. Vi skal, dersom det blir tid, besøke en produsent av den anerkjente Lodosa-piquilloen og et par severdigheter som ikke er så godt kjent for det store publikum. Det blir med dette rikelig anledning til å nyte god mat og vin til gode samtaler på hyggelige restauranter.

 

Utdrag fra dagsprogrammet

10.10

Ankomst Madrid, velkomstmiddag på en restaurant som er kåret til en av de beste nyåpninger i 2016 og som har et stort vinkart med mange viner fra områdene vi skal besøke.

11.10

Vi kjører gjennom Rueda og blir kjent med de viktigste sonene. Vi ankommer Ribera del Duero, der første stopp er Aalto. Dette er en mye premiert bodega som bl.a. drives av Mariano García, som i 30 år fram til 1998 var sjefsvinmaker hos Vega Sicilia. Her er vi også invitert til å se vinhøsten. Vi bor i Peñafiel, en vinby med både «parador» og en spennende historie.

12.10

Vi besøker flere produsenter og får høre om jord- og klimaforhold i Riberas fire provinser.

13.10

Vi starter med besøk hos en produsent som «aldri» mottar besøk. Dominio de Pingus må sies å være en av landets mest legendariske –og dyreste– viner, og vi er spesielt invitert av vinmaker Peter Sisseck. Etter dette fortsetter vi østover til Rioja-området og vinbyen Laguardia, der vi skal overnatte. Det blir antakelig ettermiddag hos Remelluri, en av de første som fokuserte på vinmarker, i oppstigningen mot Sierra Cantabria i den baskiske delen.

14.10

Vi har avtale med Juan Carlos Sancha, som underviser i ønologi på det regionale universitetet og som driver spennende forsøk med et stort antall druesorter. Så beveger vi oss ned til det  sørøstlige Rioja, som omfatter en del av Navarra. Så er det endelig på tide å kjøre tilbake til Madrid. Der kan vi bearbeide alle inntrykkene over en avskjedsmiddag i en restaurant som er drevet av en dyktig vinprodusent.

15.10

Avreise

sierra de tolono Rioja Alavesa

Vår vinekspert er Vidar Kenneth Johansen, som blir med på hele turen. Johansen har vært skribent i tidsskriftet Vinforum siden oppstarten i 1986, han har skrevet boken «Spansk vin – helt enkelt», den eneste boken om spansk vin på norsk til nå. Han har vært foredragsholder for Gastronomisk Institutt, den spanske og den portugisiske ambassade, en rekke vinklubber over hele Norge – og dommer i internasjonale vinkonkurranser. I dag skriver han også en blogg om økologiske viner. Johansen er dessuten musiker og musikketnolog – og generelt opptatt av spansk kultur.

Påmelding og spørsmål: contact@truewine.no

 

 

 

 

 

 

Andalucía Feb.-March 2017

Take a look at the brochure here (in Norwegian)

We organize a wine trip from/to Málaga 28th Feb. – 5th March 2017, in collaboration with Spanish company Indigo Travels.

This trip will be especially suited for a Scandinavian audience, as there will be Scandinavian speaking guides on the whole trip. After at least 8 producer visits and meals that focus on a variety of local quality wine, you will gain in-depth knowledge of Andalusian wine in general and the provinces of Málaga and Granada in particular.

Feel free to ask any further questions (on vidar.kenneth@johansen.info,
or info@indigotravelevents.com).